Ship it Fresh!Ship it Fresh!Ship it Fresh!Ship it Fresh!Ship it Fresh!

Ship it Fresh!

Wat heeft Ship it Fresh! te bieden?

Ship it Fresh! is kort samengevat een Modified Atmosphere (MA) oplossing voor pallets. Het is bedoeld om vers product met het best mogelijke kwaliteitsbehoud in Reefer containers over zee, of met koelvrachtwagens over de weg, te transporteren. MA heeft een zeer positief effect op kwaliteitsbehoud van producten zoals bessen, kersen, maar ook bladgroenten en ander fruit, en is vergelijkbaar met Controlled Atmosphere (CA) op statische bewaring. Beide  handhaven een hoge luchtvochtigheid, verhoogde CO2-waarden en een verlaagde van O2-waarden.

Ship it Fresh! bestaat uit een voorgevormde onderhoes en bovenhoes van 1,00 bij 1,20 meter. De onderhoes is 30 cm, de boven hoes is 1,80 meter hoog. De hoes laat weinig ruimte over wanneer hij om het product aangebracht is. Dit scheelt onnodig volume, en folie. De afmetingen van een  Ship it Fresh! hoes zijn afgestemd op de praktijk: met pallet (15 cm) is hoes  max. 2,25 meter hoog. De afmetingen houden rekening met containervervoer en vervoer per vrachtwagen.

De nieuw ontwikkelde hoes is 2 maal dunner dan vergelijkbare folies in de markt. Dit zorgt voor een betere overdracht van koude naar het verse product, daardoor is er minder sprake van condensatie tegen het plastic van de hoes, en daarmee wordt het vochtverlies sterk gereduceerd. Gasdichtheid in transportverpakkingen is key om condities vast te houden. Daarom ontwikkelde Fotein een geheel nieuwe 9-laags folie die bestaat uit 4 soorten kunststof, die ieder hun eigen rol hebben: trekvast, stootvast, flexibel, absoluut gasdicht en sealbaar. Verder is de hoes voorzien van een speciaal membraan. Het product dat getransporteerd wordt is levend, en haalt adem, kortom verbruikt zuurstof, en produceert tegelijkertijd CO2. Fotein heeft de hoes zo ontwikkeld dat de gasuitwisseling van het membraan in evenwicht gebracht wordt met die van het product. Daardoor blijven de gascondities in de hoes vrijwel onveranderd. De kracht van Ship it Fresh! is dat de reis die een pallet maakt geconditioneerd begint. MAP dozen beginnen bij atmosferische condities. Pas tegen het eind van de reis zijn de condities daardoor gunstiger. Ship it Fresh! zorgt voor een continue, juiste conditionering, en daar zit een groot deel van de winst in. Fotein biedt uiteraard de nodige conditioneringsapparatuur. 

EFRO-subsidie pdf

Geïnteresseerd? Neem contact op

Fotein B.V.
Biezenwei 6
4004 MB Tiel
The Netherlands

Kamer van Koophandel: 65479513
BTW-nr.: NL856129318B01

+31 (0)344 - 670 587

info@fotein.com